Hi, welkom bij FlitsKoning! Kan ik je misschien ergens mee helpen? Open Whatsapp

10 feiten over een Photobooth

  • Gregory
  • 02-10-2022
10 feiten over een Photobooth

10 feiten over een photobooth

Een photobooth: als je er nog nooit gebruik van hebt gemaakt, dan ben je op zijn minst wél bekend met het fenomeen. Je stapt een hokje in, trekt een paar gekke bekken, en de machine doet de rest. Voor je het weet heb je een rits aan fotootjes die je uit kan knippen en op kan hangen of in een fotoboek kan plakken. Dat is het klassieke beeld van de photobooth. Maar tegenwoordig zijn er nog veel meer mogelijkheden en manieren waarop de photobooth gebruikt wordt. Daarom vertellen wij je 10 feiten over een photobooth. En laten we dan maar meteen met de deur in huis vallen. Eerst wat feitjes over de geschiedenis van de photobooth.

 

Feit 1: Het eerste patent dat is uitgegeven voor een volledig geautomatiseerde fotomachine (eigenlijk dus gewoon een photobooth) is uitgegeven in 1888. Ja, je leest het goed: 1888! De photobooth is dus waarschijnlijk ouder dan je had gedacht!

 

Het daadwerkelijke gebruik van de photobooth

Feit 2: De eerste daadwerkelijk werkende fotomachine werd voor het eerst aan het publiek tentoongesteld en gepresenteerd op de wereldtentoonstellingen in Parijs in 1889. Deze machines waren nog niet ver ontwikkeld genoeg om zelfstandig te functioneren. Echter, ze waren meteen een commercieel succes!

 

Feit 3: Het moderne concept van de photobooth (uiteraard mét gordijntje) verscheen rond 1925 in Broadway in New York. Voor slechts 25 cent kon je maar liefst acht foto’s laten maken door de photobooth. Dit proces duurde maar liefst 10 minuten! Bij de opening van deze fenomenale machine stonden er enorme wachtrijen met mensen die allemaal een kiekje wilde bemachtigen. Na een half jaar was de machine reeds gebruikt door 280.000 mensen! Na de opening ging het snel en werden deze photobooths over de hele wereld neergezet.

 

Thema’s en gelegenheden

De photobooth is niet alleen te vinden op centrale stations in de Verenigde Staten, wat vaak wel het klassieke beeld is van de machine. Nee, er zijn nog veel manieren waarop de photobooth gebruikt wordt. Daar gaan de volgende feiten over:

 

Feit 4: De photobooth wordt gebruikt op allerlei soorten evenementen. Denk aan bruiloften, kerstfeestjes, officiële uitreikingen, et cetera.  

 

Feit 5: De photobooth is er om speciale momenten op een spontane manier vast te leggen. Denk dus niet te veel na en trek eens een gekke bek!

 

Feit 6: Je kan van allerlei attributen gebruiken bij het maken van een foto. Denk aan malle hoedjes, nepsnorren of zelfs schmink!

 

Feit 7: Een van de meest leuke dingen aan een photobooth is dat je de mensen die er gebruik van maken meteen iets leuks geeft om mee naar huis te nemen. Zo wordt het evenement dat of de plaats die ze bezocht hebben voor altijd vastgelegd in een paar leuke fotootjes.

 

Praktische weetjes

Goed, we hebben dus de geschiedenis en de mogelijkheden qua thema’s en gelegenheden besproken. Maar zijn er ook praktische feitjes over de photobooth? Jazeker!

 

Feit 8: Een photobooth is goedkoper dan je denkt. Sommige mensen denken dat een photobooth een enorme investering vereist. Maar niets is minder waar! Met de kosten valt het hartstikke mee. Je kunt al een photobooth huren voor maar liefst 5 uur tegen een prijs van 500 euro. Dat is toch geen geld voor zo’n leuke aanvulling op een evenement bijvoorbeeld?

 

Feit 9: Je hoeft niet veel moeite in een photobooth te stoppen. Misschien ten overvloede, maar een photobooth werkt volledig automatisch. Je hoeft er dus totaal niet naar om te kijken als hij zijn werk doet!

 

Feit 10: Opruimen gaat als een tierelier. De meeste photobooths kun je ontzettend snel en makkelijk opzetten en afbouwen. Geen gezeur dus met moeilijke constructies en dergelijke!

 

Een photobooth: gewoon een heel goed idee

Zoals je ziet: een photobooth heeft een rijke geschiedenis, de mogelijkheden qua gebruik zijn heel omvangrijk en het is ook nog eens een heel praktisch apparaat! Ben je op zoek naar een manier om op een spontane en creatieve manier speciale momenten op wellicht speciale gelegenheden vast te leggen? Dan is de photobooth een ideaal middel! Je geeft mensen de gelegenheid om, met elkaar, een speciale herinnering te maken door middel van de photobooth. Of het nou gaat om een bruiloft of om een bedrijfsevenement (of zelfs als vaste kracht op een school bijvoorbeeld): een photobooth brengt mensen veel plezier. Daarnaast is het geen plat middel ter vermaak: je kan er je creativiteit in kwijt! Of je nou gebruik maakt van attributen of van een speciale thematiek, mensen krijgen de gelegenheid om hun artistieke zelf de vrije loop te laten!