Hi, welkom bij FlitsKoning! Kan ik je misschien ergens mee helpen? Open Whatsapp

7 Tips voor het Optimaal Gebruiken van een Photobooth op je Evenement

 • Annemarie
 • 13-10-2023
7 Tips voor het Optimaal Gebruiken van een Photobooth op je Evenement

Photobooths zijn de perfecte aanvulling op elk evenement, maar om er het meeste uit te halen, is het belangrijk om te weten hoe je ze optimaal kunt gebruiken. In deze blogpost delen we 7 handige tips die ervoor zorgen dat je photobooth een groot succes wordt en dat je gasten een onvergetelijke ervaring hebben.

 1. Creëer een aantrekkelijke achtergrond:
 2. Een opvallende achtergrond maakt een wereld van verschil bij het creëren van mooie foto's. Kies een achtergrond die past bij het thema of de stijl van je evenement. Het kan een eenvoudige, effen kleur zijn of een gedurfd patroon. Zorg ervoor dat de achtergrond niet te druk is, zodat de focus op de gasten en de props blijft liggen.
 3. Kies leuke en gevarieerde props:
 4. Props zijn essentieel om foto's levendig en interessant te maken. Zorg voor een diverse selectie van props die passen bij het thema van je evenement. Denk aan hoeden, snorren, brillen, borden met leuke teksten en andere grappige accessoires. Moedig je gasten aan om de props te gebruiken en hun creativiteit de vrije loop te laten.
 5. Bied instructies aan:
 6. Hoewel photobooths intuïtief zijn, is het toch handig om duidelijke instructies te geven aan je gasten. Plaats een bordje met eenvoudige aanwijzingen, zoals "Druk op de knop om te beginnen" of "Gebruik de props en maak je klaar voor een foto". Dit zorgt ervoor dat iedereen weet hoe de photobooth werkt en zich comfortabel voelt om deel te nemen.
 7. Overweeg een gastenboek:
 8. Een gastenboek bij de photobooth is een geweldige manier om herinneringen vast te leggen. Plaats een tafel met een boek en enkele pennen naast de photobooth. Moedig gasten aan om een foto te maken en een persoonlijk berichtje achter te laten in het gastenboek. Het is een geweldige manier om een blijvende herinnering te creëren en later terug te kijken op het evenement.
 9. Maak gebruik van sociale media:
 10. Profiteer van de kracht van sociale media door je gasten aan te moedigen hun foto's te delen. Plaats een bordje met een hashtag die specifiek is voor je evenement, bijvoorbeeld #MijnFantastischeFeest2023. Moedig gasten aan om deze hashtag te gebruiken bij het delen van hun foto's op platforms zoals Instagram. Dit vergroot de online zichtbaarheid van je evenement en zorgt voor leuke interacties met gasten, zowel op het evenement zelf als online.
 11. Zorg voor voldoende fotoprints:
 12. Niets is frustrerender dan een photobooth waarvan de prints opraken. Zorg ervoor dat je voldoende fotoprints beschikbaar hebt, vooral als je een groot aantal gasten verwacht. Het is beter om wat extra prints te hebben dan dat gasten teleurgesteld worden omdat ze geen aandenken kunnen meenemen.
 13. Promoot de photobooth van tevoren:
 14. Om ervoor te zorgen dat je gasten enthousiast zijn over de photobooth, promoot je deze van tevoren. Plaats informatie over de photobooth op je uitnodigingen, evenementenpagina en sociale media. Laat je gasten weten dat ze een leuke en interactieve fotobeleving kunnen verwachten, zodat ze er echt naar uitkijken.

Conclusie:

Met deze 7 tips kun je optimaal gebruikmaken van een photobooth op je evenement. Door aandacht te besteden aan de achtergrond, props, instructies, gastenboek, sociale media, fotoprints en promotie, zorg je ervoor dat je gasten een geweldige tijd hebben en met blijvende herinneringen naar huis gaan.