Hi, welkom bij FlitsKoning! Kan ik je misschien ergens mee helpen? Open Whatsapp

Fotograaf of Photobooth ?

  • Gregory
  • 07-09-2022
Fotograaf of Photobooth ?

Fotograaf of Photobooth?

Het is eindelijk zover! Je kunt na twee jaren van beperkingen en maatregelen door corona groots uitpakken met feestjes en partijen. Zo kun je een restaurant, hotel, strandtent of boerderij afhuren om je feest zo groots mogelijk te vieren. Natuurlijk is een feest niet compleet zonder een aantal mooie sfeerfoto’s van de hele avond. Foto’s hebben namelijk een belangrijkere rol dan veel mensen op het eerste ogenblik denken. Foto’s zijn namelijk beeldende herinneringen voor later. Maar hoe zorg je ervoor dat je de perfecte foto’s kan maken op zo’n belangrijk moment? Je kunt voor zowel een professionele fotograaf kiezen als een leuke photobooth. Maar welke optie past het beste bij jou en jouw feest?

Voordelen van een fotograaf

Ten eerste is het natuurlijk altijd een handige optie om een fotograaf in te schakelen. Voor een bepaald bedrag per uur kun je namelijk een persoonlijke fotograaf regelen. Het is daarbij belangrijk om in je achterhoofd te houden dat het beroep van een fotograaf ook daadwerkelijk fotograferen is. Een fotograaf is dus dagelijks bezig met fotograferen. Dit geeft dus een garantie dat je kwalitatief goede foto’s zult krijgen na jouw feest. Een fotograaf weet namelijk als geen ander wat de beste hoeken zijn of waar de lichtinval het mooist valt. Daarnaast kan iedereen van het feest genieten wanneer jij een professionele fotograaf inhuurt. Niemand hoeft zich namelijk zorgen te maken over foto’s. Je hebt deze taak namelijk allang overgedragen aan de fotograaf!

Jouw verwachtingen en professioneel materiaal

Ten tweede is het heel belangrijk om te weten dat jouw verwachtingen en eisen altijd op de eerste plek staan. Nadat je een fotograaf geregeld hebt, zul je namelijk een gesprek inplannen met de fotograaf zelf. In dit gesprek wordt er van jou verwacht dat je weet wat jouw wensen en ideeën zijn op fotografie gebied. Daarnaast geef je de fotograaf ook de kans om zichzelf voor te stellen en eerder werk te tonen zodat hij jou ook een goed beeld kan geven over zijn eigen werk. Een professionele fotograaf heeft ten derde ook altijd professioneel materiaal. Hierdoor hoef je niet zelf dure apparatuur te huren of te kopen. Een professionele fotograaf zorgt er namelijk voor dat hij al zijn benodigde apparatuur meeneemt.

Voordelen van een photobooth

Naast het inhuren van een professionele fotograaf heb je natuurlijk ook altijd de optie om een photobooth te huren voor jouw evenement. Waarom zou je een photobooth huren voor je feest? Er zitten verschillende voordelen aan het huren van een photobooth. Ten eerste zijn de foto’s uit een photobooth een snelle, goedkope en memorabele manier voor jouw gasten om een beeldende herinnering mee naar huis te nemen. Je gasten zullen namelijk het feest verlaten met een brede lach op hun gezicht en een prachtig, spontaan aandenken. Je kunt een photobooth dus ook als een soort bedankje zien voor jouw gasten. Daarnaast worden er altijd meerdere strips uitgeprint zodat iedere gast die op de foto staat ook daadwerkelijk de foto mee naar huis kan nemen.

Goedkoop en onderling contact

Ten tweede hoef je als organiseerder minder budget uit te geven aan een photobooth dan aan een professionele fotograaf bijvoorbeeld. De meeste photobooth zijn zeker niet gratis maar in verhouding zijn de photobooths vaker de goedkopere optie. Dit zorgt ervoor dat je weer meer geld overhoudt voor andere dingen zoals hapjes, drankjes of decoratie. Een photobooth zorgt ook altijd voor hilarische momenten op een feest. Dit is vooral een voordeel wanneer je een feest geeft met veel gasten die elkaar onderling niet kennen. Op dit soort momenten kan een photobooth als een heuse ijsbreker werken. Zijn er vooral introverts op je feest? Wees dan slim en huur een afgesloten fotohokje met een bijpassend gordijn. Zo krijg je geweldige foto’s én houd je iedereen tevreden!

De keuze is aan jou

Het maakt niet uit of je nu een professionele fotograaf inhuurt of juist een photobooth huurt. Hoe dan ook zullen er fantastische foto’s gemaakt worden die voor altijd als herinnering bewaard kunnen en zullen worden door jou en je gasten. Daarbij wil ik je wel als tip meegeven dat er een verschil is tussen de twee manieren van foto’s maken. Een professionele fotograaf legt namelijk verschillende momenten weer die vaak spontaan zullen zijn terwijl een photobooth vooral foto’s zijn waarop mensen met elkaar lachen en poseren. Dit verschil zorgt ervoor dat de foto’s ook te onderscheiden zijn. Welke optie, fotograaf of photobooth, spreekt jou het meeste aan? Hopelijk heb je na het lezen van dit blog een beter beeld voor jouw feest.