Hi, welkom bij FlitsKoning! Kan ik je misschien ergens mee helpen? Open Whatsapp

Kerstman met Photobooth

  • Gregory
  • 28-09-2022
Kerstman met Photobooth

Kerstman met photobooth: het kan

Sommigen wachten het hele jaar al op hun favoriete tijd van het jaar: kerst! Het is dan ook een van de meest gezellige dagen van het jaar. Warme trui aan die oma gebreid heeft, warme chocolademelk, kerstmuts op en naar buiten met sneeuw om sneeuwballen te gooien. Kerstlichtjes buiten, bekende foute nummers op de radio en je familie en vrienden op bezoek. Heerlijk. Dit moment wil je dan natuurlijk vastleggen. Wat dacht je van een photobooth huren, en dan specifiek kerstman met photobooth? Een Kerstman huren is natuurlijk ontzettend grappig tijdens de feestdagen en je vergeet het niet snel! 

Weetjes over Kerstmis

Natuurlijk weet je al genoeg over Kerstmis, maar wat leuke feiten op een rij kan nooit kwaad. Wie weet ben je sommige dingen vergeten en zal dit je geheugen weer opfrissen, of kom je tot totaal nieuwe feiten. Want wist je dat ze vroeger kaarsjes in de kerstboom deden, totdat de bekende kerstlichtjes in 1882 werden uitgevonden? Het bekende nummer ‘Jingle Bells’ behoort eigenlijk tot Thanksgiving en niet tot kerst. Nog een grappig feitje: de Kerstman stamt af van een ander bekend figuur in Nederland: Sinterklaas! Volgens onderzoek blijkt ook dat de meeste baby’s negen maanden na Kerstmis worden geboren… 

Kerstmis in andere landen

Wist je ook dat Kerstmis wordt verplaatst, als het op een zondag valt? En dat de Zweden op kerstavond naar Donald Duck of Kalle Anka kijkt, sinds 1959? Als je kerst wilt vieren in het buitenland, dan zijn er een paar landen waar je dit beter niet kunt doen, o.a. in Noord-Korea, Thailand en Saoedi-Arabië. In Amerika wordt alleen de eerste kerstdag gevierd. In Duitsland nemen veel bewoners een hele week vrij tussen kerst en oud en nieuw. In sommige Islamitische landen zoals Turkije wordt er, ondanks dat het geloof verschil, in sommige huishoudens een kerstboom van zolder gehaald om de gezelligheid naar voren te halen.

De geschiedenis van de photobooth

Ook interessant om te weten: het idee voor de photobooth, photobox, fotohokje, fotocabine of hoe je het ook graag wilt noemen, werd bedacht door William Pope en Edward Poole in 1888. Dit bleef echter bij een idee, waarna de Siberische immigrant Anatol Marco Josepho een patent kreeg in 1925 voor de eerste photobooth. Deze photobooth maakte 8 foto’s in 8 minuten. Het wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt voor verschillende doeleinden. Van bruiloften om mooie herinneringen op te slaan, tot op stations om zelf een pasfoto te kunnen maken. Kijk eens op evenementen of festivals goed om je heen, grote kans dat je er één ziet! 

Waarom een photobooth huren? De voordelen

Misschien denk je wel: oké allemaal leuk en aardig, maar waarom zou ik zo’n ding huren? Nou, er zijn verschillende voordelen van het huren van een photobooth. Om te beginnen: je hebt bij de meeste photobooths de mogelijkheid om meteen de foto’s in je handen te hebben. Wanneer ze uitgeprint worden, schiet je waarschijnlijk ook meteen in de lach doordat het moment waarschijnlijk hilarisch is. Ook is het origineel, bijvoorbeeld op een bruiloft of een evenement. De photobooth is dan wel tijdloos, maar je ziet het natuurlijk niet altijd terug. Je valt ermee op! Je kunt het zowel binnen als buiten gebruiken.

Nog meer voordelen!

Ook is het vaak voordeliger dan wanneer je een fotograaf huurt voor bijvoorbeeld je trouwerij of festival. Als het grootschalig is en je dus veel bezoekers hebt, dan kun je er van uit gaan dat de meesten ook graag op de foto zou willen. Dit hangt natuurlijk af van het soort evenement, maar je kunt er rekening mee houden. Dan biedt dit natuurlijk een leuke en compacte uitkomst. Geen stress over kwijtgeraakte foto’s of per ongeluk uitgewiste geheugenkaarten, of een zieke of niet aanwezige fotograaf. De bezoekers krijgen de foto’s gewoon meteen in de handen gedrukt. Een photobooth is dus eigenlijk zo gek nog niet.

Een paar nadelen

Net als met alles wat je koopt of huurt, zijn er ook wat nadelen van het huren van een photobooth huren Om te beginnen: je moet zorgen voor een goede afkapping als je de photobooth buiten wilt plaatsen, als de weersverwachtingen een paar druppels (of flink wat druppels) verwacht. Je wilt natuurlijk niet achteraf met een factuur zitten voor de schade. Ook kost het natuurlijk eenmalig ook wat en moet je het ervoor over hebben. Maar zoals eerder gezegd, kan het in verhouding wel goedkoper zijn dan het huren van een fotograaf. Er zijn dus eigenlijk meer voordelen dan nadelen.

Huur duur is een photobooth?

De prijs van een photobooth verschilt per bedrijf en soort photobooth die je wilt huren. Ook kan er een verschil zijn wanneer je als bedrijf een photobooth huurt en wanneer je dit als particulier doet. Ook ligt het eraan voor welke periode je het wilt huren, of dit gaat om een paar uurtjes, een heel weekend of een paar dagen. Het hoeft echter niet duur te zijn. Vaak ben je 400 tot 500 euro kwijt, maar dit kan ook meer of minder zijn. Vraag altijd offertes aan bij meerdere bedrijven en vergelijk deze. Lees goed de kleine lettertjes en de voorwaarden om verrassingen te voorkomen.