Hi, welkom bij FlitsKoning! Kan ik je misschien ergens mee helpen? Open Whatsapp

Oud en Nieuw met Photobooth

  • Gregory
  • 27-09-2022
Oud en Nieuw met Photobooth

Oud en nieuw met photobooth: leuke herinneringen in een paar flitsen

Foto’s zijn eigenlijk een terugkoppeling van een mooi moment en zijn meer dan een plaatje. Je krijgt flashbacks, schiet misschien weer in de lach of misschien pink je een traantje weg, omdat je er om welke reden dan ook emotioneel door wordt. Of misschien kan je er niet eens naar kijken, door wat je toen aan had en denk je misschien wel: ‘’wat dacht ik wel niet?!’’. Je weet wel, zo’n foto waarmee je vrienden je nog altijd mee zullen plagen. Welke dag het ook was, een foto heeft die dag en moment opgeslagen en je zult er altijd met een tikkeltje nostalgisch gevoel naar kunnen kijken.

Welke trends kun je volgen?

Welke trends heb je eigenlijk voor de photobooth? Om te beginnen met de welbekende QR-code. Vooral bij jongeren doen QR-codes het goed, gezien jongeren erg veel op hun smartphone zitten en ze gelijk doorgelinkt worden naar de desbetreffende link die ze ter plekke kunnen openen. Ook als je van een nostalgische look houdt, heb je geluk dit jaar: zwart-wit foto’s zijn namelijk in. Maak er gebruik van! Voor glam lovers kun je gebruik maken van glitter en andere sprankelende details. Voor wat inspiratie kun je op inspiratiesites kijken (of gewoon op Google). Maak een moodboard en geef er een eigen draai aan.

Oud en nieuw met photobooth huren?

Dat kan! Oud en nieuw is een moment om stil te staan bij je wensen, doelen en herinneringen. Het vuurwerk wordt in de lucht gegooid, iedereen geeft elkaar een knuffel en zoen en is blij dat er weer een jaar bij is gekomen. De mooiste herinneringen heb je natuurlijk door middel van beeld: foto’s of video’s. Thuis, op het werk of op een festival. Waar je het ook maar wilt neerzetten, de herinneringen kunnen meteen afgedrukt worden. Gezien dit een aantal keer kan, kunnen meerdere mensen ermee blij gemaakt worden. Bij sommige verhuurders van een photobooth kun je onbeperkt foto’s afdrukken.

Jaarwisseling in de Germaanse en Romeinse tijd

Werd oud en nieuw in het verleden ook gevierd zoals nu? Met een glas champagne om 00:00, vuurwerk, vaak nette kleding en soms zelfs de kerstboom nog in de woonkamer? Nee, het was vroeger anders. We gaan flink wat terug in de tijd, naar de Germanen. Dit werd in die tijd ‘Joelfeest’ genoemd en duurde maar liefst twaalf dagen, wat begon op 21 december tot en met 1 januari. Wat nu dus bekend staat als Nieuwjaarsdag. Wist je dat de Romeinen het vierden op 1 maart? Toen Julius Caesar in 45 v. Christus de Romeinse kalender invoerde, veranderde dit naar 1 januari.

Hoe vieren ze het in andere landen?

Ook nu wordt er niet overal op de wereld oud en nieuw gevierd op de manier die wij kennen. In Engeland wordt het bijvoorbeeld pas gevierd op 1 januari, om 01:00. In Nieuw-Zeeland zijn ze het vroegst: op 31 december om 11:00 al. In Rusland wordt het tussen 13:00 en 00:00 gevierd, terwijl het in China om 17:00 begint. In Brazilië vieren ze het (voor ons) vroeg in de ochtend, tussen 4:00 en 7:00. Dit ligt natuurlijk aan de tijdzone. Handig om te weten wanneer je het een keer wilt gaan vieren in een ander land. 

Tradities wereldwijd

Heb je ooit gehoord van een brood met een munt aan de binnenkant? De gelukkige vindt de munt in het brood en zal een gelukkig jaar krijgen. Dit is een Griekse traditie. In Japan volgen ze de Boeddhistische traditie, namelijk de bel in de tempel 108 keer te luiden. Terwijl wij in Nederland gewoon met wat hapjes en champagne de gezelligheid vieren en naar het mooie vuurwerk buiten kijken, gooien ze in Denemarken om 00:00 servies stuk. Houd je van druiven? Dan zit je in Spanje goed: de Spanjaarden eten twaalf druiven achter elkaar, vanaf de eerste klokslag, op elke klokslag één. Twaalf druiven voor twaalf gelukkige maanden.

Voordelen van een photobooth

Een photobooth huren brengt veel voordelen met zich mee, onder andere dat het (vaak) voordeliger is dan wanneer je een fotograaf huurt. Ook ga je met de trend mee, want de photobooth wordt steeds meer gebruikt. Je kunt een photobooth zowel binnen als buiten (met overkapping) gebruiken. Ook is het een voordeel dat de foto’s meteen afgedrukt worden, zo hoeven bezoekers niet lang te wachten op hun foto en kunnen ze het meteen meenemen.

Leuke cadeaus voor oud en nieuw

Het nieuwe jaar wil je natuurlijk graag vieren. Je bent het jaar doorgekomen, een jaartje ouder geworden, misschien nieuwe mensen leren kennen en je bent samen met familie en/of vrienden. Misschien betekent dit wel extra veel voor je en wil je je dierbaren een kleinigheidje geven. Denk bijvoorbeeld aan een XL-chocoladereep aan je broer, zijn vrouw en kinderen. Of een invulboek voor je ouders, oma of opa, om nog meer over ze te weten te komen. Je kunt natuurlijk ook een origineel fotoboek geven met de mooiste herinneringen.