Hi, welkom bij FlitsKoning! Kan ik je misschien ergens mee helpen? Open Whatsapp

Photobooth huren met Sinterklaas

  • Gregory
  • 27-09-2022
Photobooth huren met Sinterklaas

Wat is een photobooth?

Een photobooth, ook wel fotohokje genoemd, is een automaat waar je, zoals de naam eigenlijk al zegt, foto’s mee kunt maken. Dit gaat meestal door middel van het inwerpen van muntgeld. Het is eens wat anders dan je smartphone erbij pakken. Een photobooth kan voor de lol gebruikt worden, maar het wordt ook wel eens gebruikt om paspoort foto’s mee te maken. Handig, snel en je kunt het zelf doen. Zo weet je meteen al of je er goed op staat. Je kunt een beperkt aantal foto’s achter elkaar laten maken per keer. Met een achtergrond, met je vrienden, je partner, het kan allemaal. 

Photobooth huren met Sinterklaas

Een photobooth huren met Sinterklaas kan een extra leuke dag worden, vol met herinneringen. Het is een kinderfeest en je wilt natuurlijk niks anders dan dat de kinderen het zo leuk mogelijk hebben. In het algemeen, maar vooral op feestdagen. Het is een oude traditie in Nederland die elk jaar weer vol plezier en vrolijkheid gevierd wordt. Haal de pepernoten er maar weer bij, want het duurt niet erg lang meer tot we ze weer mogen bakken en de schoenen mogen vullen. Je kunt een familielid of een buur vragen om te verkleden voor de kids, of het zelf doen.

Je kunt ook een Sint huren

Wist je dat je ook een Sint kunt huren om de rol te spelen? Je kunt het dus helemaal compleet maken met een photobooth en een Sint met zijn pieten. Kies een leuke achtergrond uit als dit mogelijk is, of maak er zelf wat leuks van. Als je een photobooth huurt let er dan op of het mogelijk is om een eigen achtergrond erin te laten zetten tegen een meerprijs, of dat het bedrijf vaste achtergronden aanbiedt. Zo kun je het gepersonaliseerd mogelijk maken en sluit het zo veel mogelijk aan op je wensen (en natuurlijk die van de kinderen).

Weet jij dit nog over de Sint?

Wij willen natuurlijk allemaal scherp blijven, dus wat feiten op een rij is altijd leuk! Wat weet jij echt over het Sinterklaasfeest? Misschien ben je wel een expert of zit je nu tussendoor achter je oren te krabben. Waarschijnlijk weet je nog wel dat Sint-Nicolaas uit Turkije komt en een bisschop was in het stadje Myra, maar wist je ook dat hij geboren is in het jaar 270? Hij zou nu dus al zo’n 1752 jaren bekend. Vroeger werd het Sinterklaasfeest op 6 december gevierd, in plaats van 5 december. De volgende dag begon namelijk al om zes uur in de avond.

Nog meer leuke weetjes

Wist je ook dat de staf die Sinterklaas altijd bij zich, een betekenis heeft? Het staat namelijk voor de macht van de bisschop in de kerk. Ook leuk om te weten: de eerste intocht van Sinterklaas was in Limburg, in de stad Venray. Dit was in 1888. De stoomboot en de pieten werden echter in 1850 al geïntroduceerd. Vond je vroeger als jongen een meisje leuk, en wou je indruk maken? Dan gaf je haar de bekende lekkere snoepgoed speculaas of marsepein. Als een meisje je dan niet leuk vond brak ze het snoepgoed in tweeën.

Hoe werkt een photobooth?

Een photobooth werkt als volgt: je gaat zitten, werpt er muntgeld in en zeg ‘cheese’. Maak het gezellig door je vrienden erbij te halen, je kids of de hele mikmak aan aanwezigen. Een voor een natuurlijk. Een photobooth is anders dan bijvoorbeeld een instax fotocamera. Bij een photobooth krijg je de foto’s al meteen uitgeprint, dus het lachen kan beginnen. Een photobooth huren heeft dus veel voordelen. Want met een gehuurde photobooth kun je vaak minder gelimiteerd foto’s maken dan in een photobooth die je in het openbaar vindt.

Welke soorten heb je?

Je hebt verschillende soorten photobooths en dit verschilt dan natuurlijk ook per bedrijf waar je het van gaat huren. Maar in het algemeen is het handig om te weten welke soorten er bestaan. Je hebt natuurlijk de traditionele photobooth, maar je hebt o.a. de ‘gif’ photobooth. Deze krijg je dan natuurlijk digitaal en niet afgedrukt, gezien het bewegend is. Ook heb je een vintage photobooth, waarmee je foto’s krijgt in een polaroid vorm. Wil je op tour met een busje? Je hebt ook photobooth busjes! Ideaal om mee rond te rijden door het land.

Wanneer een photobooth huren?

Een photobooth huren kan zoals eerder genoemd tijdens het Sinterklaasfeest, maar het kan natuurlijk ook op bijvoorbeeld een bruiloft of vrijgezellenavond. Hoe leuk is het om terug te kunnen kijken op deze prachtige dag, met alle vrienden en familie die aanwezig waren? En dan ook nog eens de foto’s meteen in je handen nemen. Je kunt natuurlijk ook als bedrijf een photobooth huren, bijvoorbeeld voor op een festival. Ook bij wat kleinere evenementen is dit natuurlijk mogelijk. Daarbij kan het ook gewoon voor de lol zijn.