Hi, welkom bij FlitsKoning! Kan ik je misschien ergens mee helpen? Open Whatsapp

Wie is FlitsKoning.nl

  • Johan
  • 26-09-2022
Wie is FlitsKoning.nl

Wie is Flitskoning.nl?

Flitskoning.nl is een website waar je een photobooth kunt huren. Handig voor op een festival, een ander evenement van je bedrijf, voor de gezelligheid met je collega’s of als particulier voor op je jubileum bijvoorbeeld. Je kunt ook een photobooth huren in het buitenland. Handig natuurlijk als je dit in het Nederlands kunt regelen! Ook wanneer het minder fijn weer is, is het nog steeds mogelijk. Wel met een overkapping natuurlijk, zoals een stevige partytent. Als je specifieke wensen hebt kun je contact opnemen met Flitskoning.nl om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Als kers op de taart kun je onbeperkt foto’s uitprinten.

Wat is een photobooth?

Een photobooth is een fotohok waar je foto’s kunt maken en deze meteen ter plekke kunt laten uitprinten en mee naar huis kunt nemen. Je betaalt door middel van muntgeld, of wanneer je het huurt zijn er andere manieren om het te betalen. Je krijgt de foto’s in een klein formaat: denk maar aan je pasfoto. Over pasfoto’s gesproken, photobooths wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt om zelf een pasfoto te maken! Weet je ook meteen of je haar goed zit en je kunt het een paar keer opnieuw doen. Een photobooth huren kun je om verschillende redenen doen. Om welke reden het ook is, het kan altijd.

Wat is een videobooth?

Net als een photobooth kun je ook een videobooth huren bij Flitskoning.nl. Een videobooth wordt ook wel videopaal, video kist of videozuil genoemd. Het is hetzelfde idee, maar dan om een video mee op te nemen. We zijn nog niet zo ver in de toekomst dat we die ook afgedrukt kunnen krijgen, maar je krijgt deze waarschijnlijk gewoon opgestuurd per mail. Kans dat je dat kwijt raakt is dus erg klein! Breng de leukste momenten op beeld, je zult er achteraf nog altijd om kunnen lachen. Met een video kun je in tegenstelling tot een foto natuurlijk ook leuke dingen in laten spreken.

Wie bedacht de photobooth van nu?

Flink wat terug in het verleden, in 1888, probeerden de twee Amerikanen William Pope en Edward Poole met een idee om een fotohok op de wereld te zetten. Helaas was dit toen zonder succes. Ook de Fransman Enjalbert deed een poging, samen met de Duitser Steffens, maar uiteindelijk ook met de duimen omlaag. Uiteindelijk werd de tijdloze photobooth die wij nu kennen en zien, met succes op de markt gebracht. Dit gebeurde door een Siberische immigrant, namelijk Anatol Josepho. Dit wist hij te doen in 1923 in New York. Nu krijg je je foto’s binnen enkele seconden uit het apparaat, toen duurde het nog zo’n 10 minuten.

Waarom een photobooth huren?

Of je nou een photobooth huurt of een fotograaf, in beide gevallen moet je betalen. Toch is het in verhouding vaak voordeliger om een photobooth te huren dan een fotograaf. Je hebt een vaste prijs en weet waar je aan toe bent. Ook is er minder kans op het kwijtraken van de foto’s of het niet komen opdagen, waardoor je niet met je smartphone foto’s hoeft te maken op bijvoorbeeld je bruiloft. Je hebt minder stress, bent origineel en je kunt een oogje in het zeil houden!

Leuke achtergrond? Dat kan vaak ook

Wil je een specifieke leuke achtergrond? Voor in een photobooth wordt het vaak ‘backdrop’ genoemd. Je kunt de foto’s natuurlijk op een effen achtergrond laten maken, een green screen, maar ook met allerlei versieringen zoals slingers, ballonnen en lichtjes. Ook een tekst kan vaak op de achtergrond. Heb je dit niet eerder gedaan of heb je niet zo veel inspiratie? Kijk dan op internet, je kunt hier vaak wat inspiratie uithalen. Het bedrijf waar je de photobooth huurt kan hier wellicht ook bij helpen.

Vergeet de props niet!

Vergeet niet om ook na te denken over leuke props. Props zijn attributen die vaak worden gebruikt in de fotografiewereld. Je kunt grappige props erbij halen die goed passen bij het thema van de dag, als het maar past bij de context. Ook kun je nadenken over bepaalde kleding die (makkelijk) aan te trekken zijn door de gasten, voor wat extra gelach en herinnering. Als je een bruiloft hebt gebruik je natuurlijk de kleuren van de bruiloft. Of je kunt voor de grap een hele andere thema aannemen, voor wat humor. Na 20 jaar kun je ernaar terugkijken en opnieuw hard lachen.

Photobooth trends

Je hebt tegenwoordig overal trends voor, zo ook voor in de photobooth. We zetten deze voor je op een rijtje, om er eventueel rekening mee te houden: houd je van glam? Dan doe je het goed dit jaar, je kunt er dus een luxe uitstraling van maken. Afgelopen jaren hebben we het allemaal steeds vaker gezien: QR-codes. Ook daarmee laat je zien dat je niet onder een steen leeft en meeloopt met de trends. Zwart-wit is ook een van de trends dit jaar voor in de photobooth. Eigen achtergrond achteraf bewerken in Photoshop? Ga dan voor een green screen.